Sådan foregår terapien

 

 

" Livskvalitet er at vælge,

at tage konsekvenserne

af sine valg.

Vi vælger ikke altid,

hvad der rammer os,

men vi vælger selv,

hvordan vi reagerer på

det, der rammer os."

Fernando Savater

CAND. MAG & PSYKOTERAPEUT

LISBETH SEERUP MPF

Sådan foregår terapien

 

Psykoterapien er først og fremmest et samarbejde mellem dig som klient og mig som psykoterapeut.

Som klient kommer du, fordi du står i en vanskelig situation, som du gerne vil have min hjælp til at håndtere.

Det vil for de fleste opleves som en meget sårbar situation, og derfor er den første og helt afgørende opgave i forbindelse med psykoterapi at sørge for, at der etableres en god, varm og personlig kontakt imellem os, så du kan føle dig tryg ved situationen og have tillid til mig.

Fokus for kontakten er at understøtte din proces og sikre, at du i ordenes dybeste forstand føler dig set, hørt, mødt, rummet, respekteret og forstået.

Dernæst er psykoterapi også en systematisk bearbejdelse af et psykologisk problem, og det ”redskab”, som jeg primært gør brug af er en speciel form for samtale, hvor jeg som terapeut forsøger at klargøre hele din aktuelle livssituation samt afdække årsagerne til dine problemer.

 

Som klient er det vigtigt at du gør dig klart, at psykoterapi ikke er en nem mirakelkur, hvor jeg så at sige skal ”fikse” dine problemer for dig eller fortælle dig, hvad du skal gøre, eller hvordan du skal leve dit liv.

Terapien fordrer tværtimod din aktive deltagelse i den forstand, at du skal være indstillet på at mærke og tale åbent og ærligt om dit liv, dine tanker og følelser og arbejde med dine problemer.

Min opgave er at yde dig hjælp og støtte undervejs, så du kan føle dig tryg under processen.

 

 

Lisbeth Seerup

Fastnet: 55 45 97 79

Mobil: 30 23 99 95

Nyrupvej 1, Nyrup, 4262 Sandved

Email: lisbeth.seerup@email.dk