Hvorfor gå i terapi

 

 

 

 

 

"De betydningsfulde problemer vi har,

kan ikke løses med

den samme tankegang, hvormed vi skabte dem."

Albert Einstein

CAND. MAG & PSYKOTERAPEUT

LISBETH SEERUP MPF

Hvorfor gå i terapi?

 

Sommetider kan de problemer vi oplever være så store, komplicerede eller smertefulde, at vi har brug for professionel hjælp til bedre at kunne forstå og bearbejde dem.

 

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til at opsøge en psykoterapeut, men det jeg oftest støder på i min klinik er:

 

  • en svær barndom, som fortsat plager én
  • lavt selvværd (feks. problemer med at sige fra/sætte grænser)
  • stress
  • depression
  • angst
  • sorg og livskriser (feks. pga. sygdom, skilsmisse, tab eller andre store livsændringer)
  • parforholdsproblemer
  • ønsker om personlig udvikling

 

Problemerne kan altså være mange og af vidt forskellig karakter, men fælles for dem er, at der bag dem ofte vil ligge nogle ubevidste og hensigtsmæssige valg af livsmønstre som gør, at vi helt eller delvist har mistet kontakten til os selv. Mister vi den kontakt, mister vi også evnen til at mærke, hvad vi inderst inde har brug for, for at kunne leve vores liv på den bedst mulige og mest autentiske måde.

Som et eksempel på et sådant bagvedliggende og ubevidst mønster kan jeg nævne en person, der lider af alvorlig og langvarig stress. På det umiddelbart tilgængelige plan handler det selvfølgelig om, at personen har for travlt, men på et dybere plan kan der måske vise sig at være tale om, at denne person er drevet at et stærkt behov for altid at skulle bevise, at han er god nok, og at han netop opnår dette via andre menneskers ros og anerkendelse. Først når dette manglende selvværd erkendes og bearbejdes kan selve stressproblemet håndteres på nye måder.

 

Meget forenklet sagt, vil enhver terapeutisk proces hos mig altid have de overordnede mål, at du kan lære at forstå dig selv bedre, komme i større kontakt med dig selv, blive bedre til at tage ansvar for dit eget liv og dermed turde være tro imod dig selv og dine inderste behov.

 

 

Lisbeth Seerup

Fastnet: 55 45 97 79

Mobil: 30 23 99 95

Nyrupvej 1, Nyrup, 4262 Sandved

Email: lisbeth.seerup@email.dk